1er de Maig homenatge a Joan Valls

Desde fa molts anys els «amics de Joan Valls» organitzen aquest homenatge al gran poeta alcoià Joan Valls.

El passat 1er de Maig un bon nombre d´alcoians amants de la seua cultura, tradició i sobretot llengua, ens varem reunir a la mítica Placeta del Fossar on fa 96 anys Joan Valls va naixer.

Aquest acte va estar acompanyat per la xirimita de Hiroshi Fuji i el tabal de Lluís Torró, a més a més, Joan Jordà, Enric Martínez Piera, Francesc Rodrigo, Francesc Pou, Jordi Botella i Esther Vizcarra van recitar poemes del gran poeta, escrits per ells i d´altres poetes com ara Vicent Andrés Estellés. La Coral Polifónica Alcoaiana va interpretar 2 peces en Valencià com varen ser «Homenatge a Teresa» d´Ovidi Monllor i «Tio Canya» de Al Tall i 1 peça en castellá «Andaluces de Jaen» poema de Miguel Hernández.

Manel Rodriguez, portaveu del grup «amics de Joan Valls» va ser l´encarregat de finalitzar l´acte amb una reflexió sobre la situació en la qual la societat es troba avui en dia.

Va ser un acte molt emotiu, que ve realitzan-se any darrere d´any i desde el qual es vol lluitar per la continuïtat de la llengua, la cultura i les tradicions valencianes.

Per part de la Coral esperem poder celebrar cada 1er de Maig a la Placeta del Fossar el naixement d´aquest gran poeta que va viurer a Alcoi i que a través dels seus poemes va engrandir, encara més si cap, la cultura valenciana.

Placeta del Fossar Alcoi, abans de començar l´acte.

Placeta del Fossar Alcoi, abans de començar l´acte.

Publicado el mayo 6, 2013 en Noticias y etiquetado en , , , , , . Guarda el enlace permanente. Deja un comentario.

Los comentarios están cerrados.

A %d blogueros les gusta esto: