PRESENTACIÓN

La Coral Polifónica Alcoiana va ser fundada l´any 1952 pel seu 1er director Juan Bautista Carbonell i Pastor, gran impulsor de la música vocal en la nostra ciutat. En 1960 Gregorio Casasempere i Juan el succeix en el carreg i será el nou director de la coral. En aquest periode la corporació alcança notables èxits en diferents certamens de distintes poblacions. Després de 17 anys assumiria aquest carreg el seu fill Gregori Casasempere i Gisbert fins 1985 periòde molt frutífer per a aquesta corporació, com per exemple la gravació de la Misa a Sant Jordi  de Amando Blanquer. Després d´aquests periodes ocuparen el carreg de director diferents personalitats alcoianes com: Jose Antonio Silvestre Sanz, Vicent Ribes Palmera i Vicente Iborra Pujalte fins a 1990 que tornarà a asumir el carreg Jose Antonio Silvestre Sanz.

Es produeix un greu conflicte del que sorgiran dos grups corals diferents i que afebliran a la Coral Polifònica Alcoiana, la qual estigué a punt de desapareixer, però l´arribada de dos jovens directors Franciso Amaya Martinez y Eduardo Terol Botella no sols conseguiren mantenir-la sino que varen fer que la Coral resorgirà amb nous componens i renom arreu de la Comunitat Valenciana. Exemple d´aquest resorgiment fou la creació d´un Cor Infantil i un Cor de Cambra, produint-se un desenvolupament espectacular amb una major quantitat de membres i una millora en la calitat de les seues interpretacions. Posteriorment Consuelo Sanchís comparteix la dirección amb el ja citat anteriorment Eduardo Terol.

En la actualitat, al voltant de 40 membres entre tenors, baixos, contraalts i sopranos formen la Coral que dirigida baix la batuta de Alexandra Soler continua la seua tasca musical, portant a terme diferents actuacions al llarg de tot l´any. En aquest periode ha sigut notable l´incorporació de nous/noves membres de diverses edats que donen a la Coral nous impulsos per a seguir fent historia.

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: